Men's & Women's

Поряд з дратівливими жінками чоловіки стають здоровішими — вчені

Ваша подруга має не найкращий характер і деколи просто зводить вас з розуму? Не нервуйте і не приймайте це близько до серця. Ви не повірите, але ця обставина навіть в деякому сенсі… корисна для здоров’я. Вчені довели, що жінки, яких називають сильними особистостями, — це справжня перлина для партнера, інформує Ukr.Media.

Саме так, ви не помилилися! Згідно з проведеним дослідженням, такі дами істотно знижують ризик розвитку діабету у чоловіків. Віриться насилу, але це науково доведений факт!

Природно, що не все так просто і однозначно. Особливо, якщо ваша подружка пиляє вас з ранку до ночі по приводу і без. Мова, звичайно, не про такі крайнощі. А ось партнерка, яка не киває головою вам в такт і часом дратується (не кидаючись тарілками і ножами, звичайно), негайно повідомляючи вам про предмет свого невдоволення або незгоди, це не так вже і погано. В крайньому випадку, для здоров’я.

Фахівці Університету Чикаго і Мічиганського державного університету провели серію експериментів і довели, що поганий настрій партнерки прямим чином впливає на здоров’я партнера, зокрема — в плані потенційного ризику захворіти на діабет.

У дослідженнях брали участь 1228 пар. Вчені ставили їм різні запитання: «Наскільки їх задовольняють існуючі відносини?», «Чи вони щасливі з партнером, і наскільки?», «Скільки часу вони проводять разом і як?» та інше.

Друга серія запитань стосувалася зовсім інших тем: «Наскільки вони відкриті один одному? Довіряють повністю чи все ж таки щось приховують?», «Як часто партнери висловлюють невдоволення чи критикують?»

Результати досліджень приголомшили. По-перше, вони кардинально різнилися залежно від статі учасників експерименту. Жінки, які вважали свої відносини щасливими, і яких ніхто не обтяжував критикою і дратівливістю, практично не ризикували захворіти на діабет в майбутньому. Воно й не дивно. Вчені пояснюють цей факт тим, що такі жінки більш свідомо взаємодіють з партнерами, проявляючи вроджені такт і мудрість. А це робить істотний вплив на обмін речовин і стан здоров’я.

А ось дані досліджень чоловіків просто глибоко шокували! Дослідники спочатку навіть не могли повірити отриманим результатам, адже вони кардинально відрізнялися від дослідження жінок.

Чоловіки, які повідомили про те, що партнерки постійно намагалися контролювати їх, то і справа дратувалися і критикували, менш схильні до виникнення діабету в майбутньому. На відміну від чоловіків, які жили спокійним і тихим життям з поступливими жінками!

І це ще не все! Партнери дратівливих і сильних жінок навіть якщо якимось чином все ж хворіли на діабет, він протікав у них в легкій формі. Крім того, їм вдавалося легко контролювати рівень цукру в крові. Не виключено, що завдяки своїм «бурчащим» дружинам!

Дослідники підкреслили, що основною причиною цього парадоксального позитивного впливу дратівливих партнерок на здоров’я були зовсім не «бойові і далеко не безхмарні відносини». Вся річ у тому, що їх партнерки не просто критикували і вимагали — вони ще і ретельно відстежували стан здоров’я своїх чоловіків.

Річ у тому, що жінки з далеко не найкращим характером більш рішучі і приймають оптимальні рішення. І це доведено наукою. Не так давно вчені Школи психології Університету Південного Уельсу провели дослідження, які підтвердили той факт, що представниці прекрасної статі зі складним характером, як правило, розумніші.

Пояснюється це тим, що вони більш скептично ставляться до всього. А значить — керуються об’єктивними причинами і власним аналізом. Вони також вміють більш переконливо і рішуче донести до «адресата» своє послання.

До речі, не виключено, що саме з цієї причини їх партнери набагато частіше прислухаються до них (тим більше, що вибір у них найчастіше невеликий), отримуючи натомість гарне здоров’я.

Жінки з сильним характером дійсно мають переваги, яких позбавлені тихі і спокійні панянки. Але не в усьому. Згідно з дослідженням, проведеним Хуаном Мануелем Ромеро Віллою, люди, які постійно перебувають у поганому настрої, дуже швидко набирають вагу. Це відбувається з-за того, що їх просто «бомбить» адреналіном і кортизолом. В результаті вони «рятують» своїх партнерів, наприклад, від діабету, а самі обростають кілограмами небезпечного жиру.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net