Соціум

Посаджений Трампом і Макроном дуб загинув

Дуб, який у квітні минулого року посадили президент США Дональд Трамп і французький лідер Еммануель Макрон, загинув, повідомляє РИА Новости з посиланням на газету Monde.

Еммануель Макрон у квітні 2018 року прибув з державним візитом до США. Він був приурочений до 250-річчя відносин між двома країнами. В ході візиту Макрон і Трамп посадили в саду Білого дому саджанець «дуба дружби». Дуб був привезений з півночі Франції – з місць, де під час Другої світової почали висадку американські війська. На думку французького лідера, дуб повинен був стати символом довгих відносин двох країн.

«Маленький дуб загинув, і трава знову заявила про себе на галявині Білого Дому, куди Дональд Трамп і Еммануель Макрон його посадили», — повідомляє газета.

Газета Figaro підтвердила інформацію Monde і зазначила, що дерево не витримало карантинний фітосанітарний контроль, який ввели Сполучені Штати після його посадки. Це було зроблено, щоб запобігти поширенню хвороб.

Видання уточнює, що митна і прикордонна служба США, яка залежить від міністерства сільського господарства, встановлює карантин у відношенні імпорту рослин, насіння і навіть грунту, щоб уникнути поширення хвороб або імпорту інвазивних видів комах.