Здоров’я

Поширена собача хвороба може бути заразна для людей — фахівці

с животнымиСобачий бруцельоз, яким, як раніше вважалося, хворіли тільки собаки, може бути заразний і для людей. В американському штаті Айова задокумнетували чимало випадків передачі цього захворювання від собак і людині.

У штаті Айова розводять невеликих за розміром собак, і місцеві ветеринари зафіксували серед них ознаки небезпечної хвороби. Заражені собаки знаходяться в карантині, вони проходять через інтенсивні тести. Тим часом, влада намагається виявити і попередити можливих власників собак, що також заразилися бруцельозом, про те, що їм загрожує чимала небезпека.

У собак бруцельоз викликає безпліддя, спонтанні аборти і мертвонародження. А ось у людини ця собача хвороба може викликати лихоманку, надмірну пітливість, головні і суглобові болі, а також загальну слабкість.

Оскільки захворювання зустрічається у людей досить рідко, лікарі часто помиляються в діагнозі і втрачають своєчасний початок лікування. Запущений собачий бруцельоз у людини може призводити до хронічного артриту і набряків серця.

Ветеринарний департамент штат Айова підкреслює, що загроза для здоров’я власників собак дуже мала, але вона існує. Їй піддаються всі любителі собак і ветеринарні лікарі, які вступають в контакт з кров’ю, тканинами і будь-якими рідинами, що утворюються в результаті пологів у домашніх тварин.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net