Політика

Посол: Президент Грузії відвідає Україну

Посольство України працює над підготовкою офіційного візиту Саломе Зурабішвілі в Українську державу.

Посольство України в Тбілісі активно працює над підготовкою офіційного візиту президента Грузії Саломе Зурабішвілі в Україну. Про це в коментарі порталу Грузія Online, заявив посол України в Грузії Ігор Долгов.

«Важливе значення для розвитку діалогу на найвищому рівні мали візит президента Грузії Зурабішвілі до Києва на інавгурацію Президента Володимира Зеленського в червні цього року, а також зустрічі глав України і Грузії у Варшаві і Нью-Йорку у вересні. Українська сторона зацікавлена ​​в підтримці такої високої динаміки зустрічей і президентів і в поглибленні діалогу. Ми активно працюємо над підготовкою офіційного візиту Саломе Зурабішвілі в Україні», — сказав він.

Долгов додав, що Київ сподівається, що прем’єр-міністр Грузії Георгій Гахарія візьме участь у зустрічі прем’єр-міністрів держав-членів ГУАМ, яка відбудеться в Києві 12 грудня.

Він також заявив, що в рамках зустрічі прем’єрів ГУАМ відбудеться бізнес-форум, який дасть учасникам можливість обговорити шляхи розвитку торгово-економічних відносин і прийняти конкретні рішення, спрямовані на збільшення товарообігу і поліпшення умов для ведення бізнесу.

Посол зазначив, що, за результатами роботи за дев’ять місяців 2019 року, Україна і Грузія зберігають досягнутий в попередньому році рівень товарообігу в майже 475 млн доларів, і в цьому напрямку є значний потенціал для збільшення.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net