Світ

Посольство США рекомендувало американцям не подорожувати до Іраку

ИракПосольство США в Багдаді в неділю рекомендувало американцям не виїжджати до Іраку у зв’язку з «підвищеною напруженістю» в країні. Відповідне повідомлення для американських громадян поширив Держдепартамент, передає ТАСС.

«Посольство США в Багдаді інформує всіх громадян США про підвищену напруженість в Іраку і про вимогу і далі проявляти пильність», — сказано в документі. Дипмісія рекомендувала «не подорожувати в Ірак», уникати ті місця в республіці, де часто збираються американці, «не привертати до себе увагу» і «звертати увагу на своє оточення».

Американські ЗМІ пов’язали публікацію рекомендацій з рішенням вашингтонської адміністрації в якості сигналу владі Ірану направити ударну групу ВМС на чолі з авіаносцем Abraham Lincoln і тактичну групу бомбардувальників B-52 у зони оперативної відповідальності Центрального командування ЗС США (СЕНТКОМ). У неї входять, перш за все, Близький Схід і Північна Африка.

У вівторок представники Центрального командування ЗС США заявили, що Вашингтон отримав інформацію про підготовку Іраном можливої атаки на американські сили на Близькому Сході. Минулого тижня держсекретар Майкл Помпео скасував візит до Німеччини і замість нього здійснив незаплановану поїздку в Багдад, яка, за його словами, повинна була підтвердити підтримку США «суверенної і незалежної» Іраку, «вільного від втручання» з боку сусіднього Ірану.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net