Men's & Women's

Працівник автозаправки в ПАР розбагатів після того, як допоміг одній з клієнток

На допомогу працівнику однієї з автозаправок під Кейптауном, Нкосико Мбелу, в результаті краудфандингової кампанії було зібрано понад 330 тис. рандів після того, як він сплатив за свій рахунок бензин для клієнтки, забула вдома кредитну карту, передає ТАСС з посиланням на The Sowetan.

В одну з його змін на заправку заїхала Монет ван Девентер, в автомобілі якої закінчувався бензин. Грошей для оплати палива у неї не виявилося — вона забула вдома кредитну карту, і Мбелу, не вимагаючи ніякого застави або гарантій, заправив її автомобіль за свій рахунок, хоча сам на той момент ледь зводив кінці з кінцями, виховуючи двох дітей і маючи на піклуванні брата і матір.

За словами ван Девентер, як вона потім повідомила в соцмережах, цей вчинок справив на неї сильне враження і «вдихнув надію на щасливе майбутнє Південної Африки». Вона вирішила розповісти про Мбелу і організувала на одній з інтернет-платформ кампанію зі збору пожертвувань для нього. В результаті за тиждень було зібрано понад 330 тис. рандів

«Це якийсь божий промисел. Мені здається, я сплю. Я в шоці», — процитувало Мбеле видання. Частину зібраних для нього коштів він вирішив направити на надання допомоги безпритульним дітям.