Здоров’я

Правда чи міф, що вживати яйця влітку небезпечно для здоров’я?

Давайте розберемося у цьому питанні разом.

Можливо, ви чули, що деякі радять не вживати яйця протягом усього літа. Як з’явилися такі рекомендації, які багатьом здадуться вкрай дивними, і наскільки вони правдиві?

На думку деяких експертів, яйця виділяють тепло і якщо їх їсти влітку, то вони можуть принести більше шкоди, ніж користі організму людини, інформує Ukr.Media.

Насправді курячі яйця є дуже корисним продуктом, який повинен бути включений в раціон кожного з нас. В них міститься велика кількість білка, клітковини, вітаміну А і багатьох інших поживних речовин. Але чи грає роль, в яку пору року їх вживати? Невже яйця дійсно настільки шкідливі для здоров’я, що краще в жарку погоду їх не готувати?

Всі хто обожнює яйця і не уявляє свого сніданку без яєчні або омлету, можуть заспокоїтися. Вчені запевнили, що подібні твердження є нічим іншим, як оманою. Яйця багаті різними поживними речовинами, включаючи залізо, кальцій, фосфор і безліч вітамінів. І не існує жодної загрози їх вживання у спеку. Навпаки, вони можуть допомогти організму впоратися з високою температурою на вулиці.

Поживні речовини, які містяться в яйцях, здатні зберегти водний баланс, що вкрай важливо в літній період. Крім іншого, цей продукт сприяє утриманню високого рівня енергії і запобігає виникненню почуття втоми і слабкості, що дуже часто відбувається влітку.

Водночас слід розуміти, що все потрібно вживати в міру. Влітку не варто з’їдати понад 1-2 яєць в день. Культуристи і люди, які регулярно відвідують спортзал, повинні обмежити своє споживання яєць 2-3 штуками. Яйця дійсно виділяють тепло, тому при зловживанні може виникнути розлад шлунку.

При цьому не грає великої ролі спосіб приготування яєць. Хоча варене яйце в будь-який час року вважається більш здоровим варіантом, ніж яєчня.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net