Здоров’я

Представники охорони здоров’я б’ють на сполох, від вейпінгу помер вже четвертий підліток

Той випадок, коли заміна сигарет небезпечніша за самі сигарети.

У п’ятницю, за словами представників охорони здоров’я, з-за хвороб легенів, пов’язаних з вейпінгом, загинули чотири людини, а в 33 штатах США від цього захворювання, ймовірно, госпіталізовано 450 осіб, повідомляє Daily Mail, інформує Ukr.Media.

На сьогодні підтверджено 215 випадків, але Центри з контролю і профілактики захворювань (CDC) значно розширили своє розслідування. Вчені з Гарвардського університету назвали хвороби, що охопили країну, «викликаючим занепокоєння кластером легеневих захворювань, пов’язаних з вейпінгом», сказано у звіті New England Journal of Medicine.

У п’ятницю представники охорони здоров’я штату Індіана підтвердили, що один дорослий старше 18 років помер від «важкої травми легенів», пов’язаної з вейпінгом, що робить кількість жертв більшою на одного. Четверта смерть була підтверджена пізніше в п’ятницю чиновниками Міннесоти.

У четвер державні чиновники, повідомили, що вони ідентифікували в електронних рідинах хімічну речовину під назвою ацетат вітаміну Е, і в деяких випадках марихуану.

Ця хімічна речовина осідає в легенях, пошкоджуючи крихітні мішечки (альвеоли), які наповнюються повітрям. Чиновники в CDC в даний час працюють з відділами охорони здоров’я в 33 штатах, щоб визначити, як електронні сигарети викликають ці захворювання.

У більшості випадків, якщо не у всіх, все починається з задишки, болі у грудях, переходить у кашель, блювання, втому, діарею, гарячку і втрату ваги. Пацієнти з найважчими випадками опиняються в лікарні з сильно пошкодженими легенями та пневмонією. Іноді вони повинні бути поміщені в апарати ШВЛ або в медикаментозну кому.

Минулого тижня 18-річний Адам Хергенредер з Герні, штат Іллінойс, був госпіталізований після того, як у нього почався грип з нудотою і блювотою. Зробивши повний рентген легенів, лікарі сказали Адамові, що його легені схожі на легені людей за сімдесят.

Близько двох років він займався вейпінгом, починаючи з нікотинової рідини для м’яти та манго, закінчуючи рідинами, які він купував на вулиці. Минулого тижня CDC застеріг американців від цих нелегальних продуктів.

До моменту рентгенологічного дослідження легень функція легенів у Адама до того часу була настільки поганою, що йому довелося призначати кисень. Лікарі призначили йому курс антибіотиків і стероїдів. Він одужує, але його легені можуть не відновитися протягом декількох тижнів або навіть місяців, попереджають лікарі.

Ці хвороби легенів, нещодавно виявлені вченими Гарвардського університету і названі «хворобою», занадто нові, щоб хто-небудь знав про їх віддалені наслідки. Але постійне пошкодження або рубці не виключені. Враховуючи всі обставини, Адаму пощастило.

Щодня з’являються повідомлення про нові хвороби, пов’язаних з вейпінгом. Один чоловік помер в Іллінойсі, а в п’ятницю було повідомлено про два інші смертельні випадки в Індіані і Міннесоті. У штаті Орегон загиблий використовував пари нікотину і ТГК.

Легеневі захворювання, очевидно, є наслідком випаровування як канабісу, так і нікотину різних смаків. Деякі з госпіталізованих пацієнтів повідомили, що використовували контрафактні рідини для електронних сигарет, які вони придбали на вулиці, що змусило агентство охорони здоров’я застерегти американців від цих продуктів.

CDC також порадив людям припинити вейпінг, особливо якщо вони молоді, вагітні або хворі.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net