Політика

Прем’єр-мністр заявив про початок перезавантаження влади

В Україні набрав чинності закон про державну службу, який вводить прийом чиновників на роботу за контрактом.

Уряд України починає процес перезавантаження влади. Про це заявив прем’єр-мністр Олексій Гончарук у Facebook, коментуючи підписання президентом Володимиром Зеленським закону про держслужбу.

«Нарешті ми зможемо ефективно управляти державними органами — бачити реальні результати тих, хто дійсно працює. Уряд технократів починає перезавантаження влади! Як саме? Вводить контрактну державну службу. Контракт повинен стати головною мотивацією працювати на результат: робота виконана — спокійно працюєш, відсутній результат — вільний», — написав Гончарук.

За словами прем’єра, будуть ліквідовані бюрократичні бар’єри, які сповільнювали прийняття кадрових рішень щодо неефективної роботи держслужбовців. Зміниться і структура оплати праці: велика продуктивність — вища премія.

«У владні кабінети — амбітну молодь! У кого «очі горять» — шукай себе на career.gov.ua. Чесних, порядних і розумних людей Україна потребує найбільше! Приєднуйся до будівництва країни нової ери», — закликав прем’єр.

Він також зазначив, що час тих, хто звик «відсиджуватися» на роботі замість того, щоб працювати, вичерпаний.

Відзначимо, закон про держслужбу, зокрема, передбачає спрощення порядку прийняття на держслужбу і звільняється з посади, підвищення відповідальності держслужбовців за досягнення результатів їх діяльності, надання можливості контрактної держслужби і врегулювання окремих проблемних питань, обумовлених впровадженням закону.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net