Політика

Прем’єр Олексій Гончарук анонсував оновлення Угоди про асоціацію з ЄС

Кабмін зробить усе необхідне, щоб наступний рік став максимально успішним для України з точки зору європейської інтеграції, підкреслив Олексій Гончарук.

У 2021 році відбудеться оновлення Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук після зустрічі з головою комітету у закордонних справах Європарламенту Девідом Макалістером, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми не маємо жодного сумніву, що європейський вектор України є правильним вибором, — і Україна буде продовжувати рухатися в цьому напрямку», — зазначив прем’єр.

Він вказав, що візит делегації Європарламенту «демонструє, що в ЄП сильна підтримка проєвропейського вектора і в наступному політичному сезоні».

Як підкреслив Гончарук, одне із завдань, яке стоїть перед українським урядом, — оновлення Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, яка повинна відбутися у 2021 році.

«Ми вивчаємо всі пункти цієї угоди для того, щоб разом з нашими колегами зробити її максимально ефективною, зручною і успішною для обох сторін. Для України, безумовно, євроінтеграція є завершеним вибором, і вона підтверджує свою ефективність», — вказав глава Кабміну.

За його словами, Україну, зокрема, цікавить «промисловий безвіз» — ACAA agreement — «домовленості, які дозволять нашому бізнесу вільно торгувати з європейськими колегами».

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net