Політика

Прем’єр розповів, чи вистачить грошей на «державу в смартфоні»

Глава Кабміну заявляє, що коштів у державному бюджеті вистачить для того, щоб проект запустився вже наступного року.

Уряд передбачив у проект державного бюджету України на 2020 рік достатньо коштів для фінансування «держави в смартфоні». Про це заявив прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час брифінгу за підсумками засідання Кабінету Міністрів, повідомляє hromadske.

«Повірте, коштів, закладених у бюджеті, вистачить на те, щоб держава в смартфоні з’явилася вже в наступному році. Я вам більше скажу: окремі його елементи з’являться вже цьогоріч», — сказав Гончарук.

Він зазначив, що не обов’язково, щоб у бюджеті була рядок «держава в смартфоні».

«У кожного міністерства є витрати, які передбачають інформатизацію та цифровізацію. Крім того, у нас є окремий бюджет відповідного міністерства», — додав прем’єр.

Відзначимо, що раніше віце-прем’єр-міністр України — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що цей проект не передбачає грошей на реалізацію цифрової концепції «держава в смартфоні». У зв’язку з цим міністр зазначив, що в реалізації концепції робить ставку на ефективну команду і міжнародну технічну допомогу, а також на державно-приватне партнерство та волонтерство.

Нагадаємо, що раніше у Зеленського обговорили переведення всіх держпослуг в онлайн. Команда Зеленського планує до 2024 року перевести 90% всіх державних послуг в онлайн-режим.