Політика

Президент Бразилії скасував візит до США

Жаір БолсонаруПрезидент Бразилії Жаір Болсонару скасував свій запланований візит в США мз-за протестів кампаній по захисту прав ЛГБТ, а також навколишнього середовища, повідомляє BBC News.

Болсонару повинен був відвідати церемонію в свою честь в Нью-Йорку, організовану бразильсько-американською торговельною палатою. Крім того, ряд місць проведення заходу в місті вирішили не проводити його у себе.

Прес-секретар президента Оттавіо Рего Баррос звинуватив у скасуванні візиту мера Нью-Йорка Білла Білл де Блазіо, заявивши про «тиск з боку зацікавлених груп».

Американський музей природної історії, який Превоначально погодився провести у себе гала-вечерю на честь президента Бразилії, також скасував цей захід, обрушившись на главу держави з різкою критикою в зв’язку з його політикою, що стосується навколишнього середовища.

Своє спонсорування в заходах, що стосуються візиту Болсонару в США, скасували також авіакомпанія Delta Airlines, Financial Times, а також консалтингова компанія Bain & Co.

Екоактивісти Бразилії, а також ряд організацій по захисту навколишнього середовища, в тому числі і Greenpeace назвали Жаіра Болсонару «загрозою екосистемі Бразилії» в зв’язку з наміром президента країни зайнятися забудовою лісів Амазонії.

Крім того, обурення громадськості викликають гомофобську позиція президента.

Захисники навколишнього середовища написали лист в Американський музей природної історії, розповівши в ньому про плани Болсонару, озвучених в ході його інтерв’ю по радіо 8 квітня.

Мер Нью-Йорка Білл Білл де Блазіо назвав Болсонару «дуже небезпечним людською істотою».

Источник: NEWS.am

Аспекты.net