Світ

Президент Індонезії запропонував перенести столицю

Нинішня столиця — Джакарта — через своє розташування періодично затоплюється. Як альтернативне місце запропонували сусідній острів.

Президент Індонезії Джоко Відодо запропонував парламенту план перенесення столиці з Джакарти на острові Ява на сусідній острів Калімантан. Про це повідомляє Aljazeera.

Острів Калімантан розташований в сейсмологічно безпечному районі, що особливо актуально для найбільшого в світі Індонезійського архіпелагу.

«Я прошу вашого дозволу на переїзд нашої національної столиці на Калімантан», — сказав Відодо, який в жовтні складе присягу після переобрання на квітневих президентських виборах.

Серед причин такого рішення називалося те, що Джакарта через своє розташування періодично затоплюється. Крім того, за даними уряду, лише чотири відсотки стічних вод Джакарти очищаються, забруднюючи річки і ґрунтові води.

Раніше міністр національного розвитку країни Бамбанг Броджонегоро заявляв, що влада Індонезії планує в 2024 році розпочати процес перенесення столиці. Уряд почне будувати необхідну інфраструктуру з 2021 по 2023 роки після остаточного затвердження планів про переїзд.

Влада оцінює проект перенесення столиці в 32,5 млрд доларів.

Нагадаємо, про те, що влада Індонезії планує перенести столицю країни з Джакарти, стало відомо в квітні цього року.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net