Політика

Президент Кіпру обговорить з лідерами ЄС введення можливих санкцій проти Туреччини

Президент Кіпру Нікос Анастасіадес обговорить з лідерами ЄС введення можливих санкцій проти Туреччини у зв’язку з її вторгненням у виняткову економічну зону Кіпру (ІЕЗ) на саміті Євро-Середземномор’я в Мальті, передає Financial Mirror.

На саміті Євро-Середземномор’я 14 червня зберуться лідери Франції, Італії, Іспанії, Португалії, Греції, Кіпру та Мальти.

Офіційний представник уряду Кіпру Продромос Продрому заявив, що у Анастасиадеса, безумовно, буде можливість обговорити та узгодити з іншими лідерами заходи, які ЄС може зробити проти Туреччини.

Дипломатична служба Кіпру і уряд підтримують контакти для координації дій з підготовки до реакції ЄС, якщо Туреччина продовжить тримати свої кораблі в ВЕЗ Кіпру.

Європейська комісія і Європейська Рада заявили, що питання буде розглянуто, якщо Туреччина не покине кіпрські води.

За словами Продрому, Нікосія буде посилатися на провокації Туреччини. Відповідаючи на питання, які на які заходи розраховує Нікосія, Продрому сказав, що «рішення будуть прийматися колективно, і тому важливо, як наші партнери розглядають ці питання».

» На жаль, провокаційна поведінка Туреччини і її довільний і незаконний підхід, схоже, не припиняються», — сказав Продрому.