Соціум

Президент Кіпру звільнив главу поліції за бездіяльність при розслідуванні серії вбивств

Никос АнастасиадисПрезидент Кіпру Нікос Анастасіадіс відсторонив в п’ятницю з посади главу поліції цієї острівної держави через неефективність діяльності правоохоронних органів у розкритті серії вбивств, що прокотилися останнім часом по країні, передає ТАСС з посиланням на Reuters.

Вказується, що керівник поліції звільнений зі своєї посади «через нездатність оперативно розслідувати кілька зникнень жінок і дівчат, зазначених у останнім часом».

У четвер з тієї ж причини подав у відставку міністр юстиції і громадського порядку Кіпру Ионас Ніколау.

За минулий місяць поліція Кіпру виявила на острові тіла чотирьох убитих жінок. Правоохоронці затримали підозрюваного. Ним виявився 35-річний військовослужбовець, який зізнався в семи вбивствах, які він здійснював протягом останніх трьох років. Тіла ще трьох жертв, в тому числі двох дівчаток у віці шести і восьми років, до цих пір не знайдені.

Рідні та близькі загиблих при цьому заявили, що правоохоронні органи не належним чином розслідували надходили повідомлення про зникнення жінок, відмовляючись, зокрема, приймати заяви родичів. Це призвело до великого скандалу і серйозній критиці влади з боку кіпрської громадськості.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net