Соціум

Президент Туркменії працює над книгою про собак породи алабай

Президент Туркменії Гурбангули Бердимухамедов приступив до написання нової книги, цього разу-про собак породи алабай, повідомляє Державне агентство «Туркменістан сьогодні».

«Глава держави Гурбангули Бердимухамедов відвідав Ахалтекінський Кінний комплекс президента Туркменістану, де провідав «небесних» скакунові здійснив кінну прогулянку. На території комплексу туркменський лідер також оглянув новонароджених цуценят породи алабай. Тут же, у своєму кабінеті, президент продовжив творчу діяльність, попрацювавши над новою книгою про алабаї», — повідомляє агентство.

Повідомляється, що книга буде розповідати про особливі, властиві цій породі собак якостях і здібностях. У своїй роботі Бердимухамедов спирається на дані археологічних досліджень. З неї можна буде дізнатися про виявлені в стародавніх поселеннях на території республіки похованнях собак, а також про теракотових статуетках, створених за кілька тисячоліть до н. е. Грунтуючись на цих даних, президент робить висновок, що з давніх часів предкам алабаїв відводилася важлива роль і ставлення до цих тварин було особливе.

Глава держави приділяє особливу увагу розвитку конярства, збереженню та поліпшенню ахалтекінської породи, яка вважається національним надбанням Туркменії.

Однак коло інтересів президента не обмежується скакунами. Цього разу Бердимухамедов поспостерігав за цуценятами алабая. Повідомляється, що, подивившись за грою малят, президент вибрав для кожного з них ім’я, яке найбільш відповідало його особливостей.

Як відзначає агентство, в народних переказах йдеться про мужність і відданість алабаїв, які в будь-який момент готові ризикувати життям заради порятунку господарів.