Політика

Президент України виступить на Генасамблеї ООН

Глава держави зустрінеться з президентом США Трампом і представниками американських ділових кіл.

Президент України Володимир Зеленський 23 — 26 вересня перебуватиме з робочим візитом у США, де візьме участь у 74 сесії Генеральної Асамблеї ООН. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відзначається, що Зеленський виступить з промовою під час загальних дебатів сесії Генасамблеї ООН, а також візьме участь у саміті щодо Цілей сталого розвитку.

У Нью-Йорку глава держави проведе ряд двосторонніх зустрічей з лідерами іноземних держав, у тому числі, з Президентом США Дональдом Трампом.

Крім того, в рамках візиту Президент України зустрінеться з лідерами української громади Сполучених Штатів, керівниками єврейських організацій США, а також із представниками американських ділових кіл.

Напередодні ЗМІ повідомили, що Зеленський і Трамп мають зустрітися 25 вересня. Планується, що зустріч триватиме 45 хвилин.

Колишня помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд порадила Зеленському, як краще розмовляти з Трампом. Вона вважає, що український президент зможе зацікавити Трампа інвестиціями в Україну. Вона також порадила не втягуватися у внутрішньополітичні справи США.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net