Світ

Президент Вірменії: звільненням Шуші ми змогли переможно переламати хід Карабахської війни

Армен СаркисянПрезидент Республіки Вірменія Армен Саркісян 9 травня надіслав вітання з нагоди свята Перемоги та миру, Дня визволення Шуші.

У посланні президента йдеться:

«Сердечно вітаю вас зі святом Перемоги та миру та Днем визволення Шуші! Вітаю наших сестер і братів з діаспори, тих, хто брав активну участь у боротьбі з фашизмом, потім-в обороні невизнаної Нагірно-Карабахської Республіки. Мир і перемога, як цінності, є важливою гарантією життя і розвитку для народів і держав.

Здобута майже 75 років тому у Другій світовій війні зусиллями також 600 тисяч наших співвітчизників перемога проти фашизму принесла світові мир. А 27 років тому історичним звільненням Шуші ми змогли переможно переламати хід Карабаської війни. Тисячі наших співвітчизників загинули на шляху досягнення перемог і утвердження миру. Схиляюся перед їх негасимою пам’яттю.

Ми повинні перемагати також в сьогоденні і в усіх сферах, сьогодні створювати міцні основи завтрашніх успіхів. Щоб протистояти сьогоднішнім викликам, ми повинні здобувати перемоги думки-пропонувати ідеї і втілювати їх в життя в армії і в цивільному житті, на кордоні і в тилу, в праці і в економіці, в культурі і в науці.

У Карабаської війни і під час овіяного славою звільнення Шуші перемогла наша єдина сила Вірменії, Арцаха і Діаспори, сила вірмен.

Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб наша єдність завжди була непорушною, щоб наші перемоги були безперервними, щоб непорушним був світ у Вірменії та Арцаху».

Источник: AnalitikaUA.net

Аспекты.net

Відео по темі