Економіка

Президент заявив про плани інвестувати в інфраструктуру України не менше 20 мільярдів доларів

Президент заявив про плани інвестувати в інфраструктуру України не менше 20 мільярдів доларів за п’ять років.

Президент Володимир Зеленський заявив про плани інвестувати в інфраструктуру України не менше 20 мільярдів доларів за п’ять років. Про це він сказав на українсько-турецькому бізнес-форумі в Стамбулі, передає Інтерфакс-Україна.

«За цей час ми інвестуємо в нашу інфраструктуру не менше 20 млрд доларів, щоб належно облаштувати 24 тисячі км наших доріг, збільшити кількість реально працюючих аеропортів до 15, забезпечити розвиток п’яти морських портів, аби істотно наростити їхню потужність, потроїти потужність нашого військово-промислового комплексу», — підкреслив Зеленський.

Він також повідомив, що в цей період країна приділятиме багато уваги розвитку якісного телекомунікаційного сектору, і пообіцяв підтримку мобільному оператору компанії lifecell (дочка турецького оператора Turkcell).

«Ми проведемо велику приватизацію і продамо ефективним інвесторам сотні цікавих об’єктів, створимо нормальні конкурентні правила роботи на енергетичних ринках і спростимо правила ведення бізнесу, прибравши обмеження у сферах трудових відносин і руху капіталу», — заявив президент.

Нагадаємо, раніше Зеленський підписав указ про дорожні роботи. Президент доручив провести низку заходів, спрямованих на поліпшення дорожньої інфраструктури в країні.

Як повідомлялося, у 2020 році на дорожні роботи будуть виділені рекордні 75 млрд гривень.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net