Політика

Президент заявив про тимчасову заборону продажу землі іноземцям

Повідомив, що нинішній законопроєкт про зняття мораторію на продаж землі до ВР нести не можна ні в якому разі.

Президент Володимир Зеленський виступив за тимчасову заборону продажу сільськогосподарських наділів іноземцям після скасування мораторію на торгівлю землею. Про це глава держави заявив під час прес-марафону 10 жовтня, інформує Ukr.Media.

«Ситуація з земельним законом складна. Я знайшов час і зустрівся з багатьма фермерами. Я їх почув, «червоні лінії» ми побачили… Зараз я кажу, що ні в якому разі не можна нести цей закон у Верховну Раду», — повідомив Зеленський. І підкреслив, що про ринок сільгоспземель необхідно розробити новий закон.

«Ми повинні створити закон, де українець може вільно розпоряджатися своєю землею. Українець, громадянин України. Він повинен бути власником. Він повинен мати пільги, якщо він працюватиме на цій землі», — додав він.

Президент вважає, що протягом певного часу сільськогосподарську землю в Україні потрібно продавати виключно українцям, відкрити ринок землі іноземним компаніям можна буде з часом. Також він додав, що існує проблема з тими іноземними компаніями, які вже зараз орендують українську землю і підкреслив, що дане питання необхідно також вирішити та врегулювати у новому законі про ринок землі.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net