Соціум

Причини, через які люди не можуть знайти другу половинку

Щоб прийняти серйозне рішення про побудову відносин потрібен час.

Люди, які довго не можуть знайти підходящу пару, задаються питанням — чому так відбувається і їм важко знайти правильну відповідь на це питання, інформує Ukr.Media.

Їм здається, що причини напевно якісь ірраціональні, їх важко висловити звичними поняттями і чітко позначити. Але в реальності у самотності є конкретні причини.

В глибині душі людина дуже любить бути одна, хоча не визнає цього свідомо

Такі люди просто насолоджуються самотністю, а пошуки другої половинки продиктовані вимогами соціуму. У нашій культурі шлюб — найбільш краща форма співіснування дорослих людей. І діти звичайно ж. Тому під тиском суспільства багато одинаків звинувачують себе за нетовариськість і всіляко намагаються зламати свої принципи, займаючись непотрібними і витратними пошуками партнера.

Тут важливо зрозуміти, що людина не зобов’язана вступати у відносини і шлюб, не обов’язково мати потомство. Людина цілком може прожити щасливе життя з котиком і рідкісними зустрічами з цікавими людьми. Її життя не стане менш цінним для суспільства, адже вона і так виконує необхідні функції громадянина: робота на благо людей, податки, соціальний активізм.

«Поїзд іде»

Тобто штучно створена ситуація поспіху, яка спирається на прийняті в суспільстві переконання про те, що в шлюб треба вступати молодими, інакше не встигнеш дітей виростити і пожити для себе.

Від цього поспіху людина буквально шулікою налітає на мало підходящих для шлюбу людей і цим відлякує їх. Адже для прийняття серйозного рішення про побудову відносин потрібен час — придивитися один до одного, побачити хороші і погані сторони, а тут такої можливості немає. Тому люди розбігаються від такої людини в різні сторони.

Що робити? Зупинитися і зрозуміти, що часу насправді багато. Що поспіх насторожує людей, вони не відчувають себе по-справжньому бажаними, а тільки предметами для задоволення потреб стражденного.

Ставлення до людей, як до неживих речей

Часто чоловіки шукають «господиню, мати, мудру порадницю» в одному флаконі і їм немає діла до того, чим жінка хоче займатися в житті, вони часто навіть не цікавляться її цілями і бажаннями, їм потрібно тільки спожити відповідний об’єкт в якості зручної дружини і все.

А жінки точно також можуть ставитися до чоловіків, займаючись пошуками «банкомату на ніжках» і їм плювати на устремління і бажання чоловіка.

Навчіться слухати партнера. Навчіться домовлятися та йти на компроміси.

Помилки з надмірною критикою і знеціненням

Нікому не подобаються ті люди, які весь час чіпляються за дрібниці і критикують. Які норовлять весь час пригадувати дурні минулі випадки і не помічають величезних гарних досягнень в сьогоденні. Зазвичай з такими людьми нормальні позитивні люди не хочуть спілкуватися.

Вихід один — відстежуйте свою звичку критикувати інших і зупиняйте себе. Замість критики говорите людям про їхні досягнення та сильні сторони, так навчитеся давати підтримку замість осуду і люди почнуть тягнутися до вас як магнітом.

Проєктування на нові відносини поганого минулого досвіду і колишні психологічні травми

На жаль, у багатьох людей в дитинстві і протягом життя були різного роду погані події, які згодом проявляють себе помилковими переконаннями, страхами, неврозами. Все це дуже заважає побачити реальну людину, з якою збираєшся будувати відносини і тим більше заважає адекватно бачити себе і свої дії. Такі люди часто депресивні, їм потрібно багато підтримки, а самі вони давати її нездатні. Тому у відносинах такі люди дуже важкі на підйом, багато рефлексують, сумніваються, сумують, критикують і навіть виражають агресію.

В цьому випадку спочатку добре розібратися у фахівця зі своїми труднощами, а вже потім шукати нові відносини.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net