Політика

Прийнято законопроект про військову службу

Парламент дозволив позбавляти військових звань дезертирів, а також встановив матеріальну відповідальність військових за завдання збитку.

Верховна Рада 287 голосами прийняла законопроект про військову службу і військовий обов’язок.

Проект закону №1227 спрямований на унормування питання про можливість доукомплектування Збройних сил України до встановленої законом чисельності за рахунок військовослужбовців, службу яких буде призупинено.

Він пропонує:

визнати військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини або місця служби, які дезертирували із ЗСУ та інших військових формувань або добровільно здалися в полон, такими, що не входять в чисельність Збройних сил України;
зберегти статус військовослужбовців за особами, які самовільно залишили військову частини або місця служби, дезертирували з лав Збройних сил України та інших військових формувань або добровільно здалися в полон, на період здійснення кримінальних проваджень в органах досудового розслідування і судах;
призупинення виплат таким особам грошового і видачі інших видів забезпечення, а також нерозповсюдження на них соціальних гарантій, встановлених законодавством для військовослужбовців тощо.
Також Рада 276 голосами прийняла проект закону про матеріальну відповідальність військовослужбовців.

Проект закону №1225 про матеріальну відповідальність військовослужбовців і деяких інших осіб спрямований на приведення правових норм інституту матеріальної відповідальності військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, військовослужбовців і резервістів під час проходження ними зборів відповідно до Конституції України.

Закон визначає механізм визначення збитків, завданих державі, визначення осіб, винних у заподіянні шкоди та притягнення їх до матеріальної відповідальності.

Як повідомлялося, у другому читанні Рада прийняла закон про концесії, а в першому — про столицю.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net