Економіка

Продажі смартфонів iPhone різко впали

iPhoneПродажі смартфонів iPhone компанії Apple різко впали за перші три місяці 2019 року. Такого швидкого падіння продажів не спостерігалося ніколи раніше, передає BBC.

Компанія повідомляє, що виручка від продажів «айфонів» впала на 17% в порівнянні з тим же періодом минулого року і склала 31 млрд доларів.

Разом з тим, глава Apple Тім Кук зазначив, що в кінці березня продажу айфонів знову почали зростати, зокрема в Китаї, де компанія знизила ціни, щоб залучити покупців.

Apple також офіційно прогнозує зростання виручки в кварталі, який закінчується в кінці червня. На торгах після закриття бірж котирування її акцій піднялися на 5%.

Компанія попереджала про уповільнення продажів «айфонів» на початку року, особливо в Китаї, де у неї серйозні конкуренти — Huawei Technologies і Xiaomi.

Але, за словами Тіма Кука, розпродажі в Китаї, а також зниження податків в цій країні і поява нових кредитних пропозицій для споживачів дозволили відновити зростання продажів iPhone. Він також відзначив зростання продажів інших пристроїв, як, наприклад, Apple Watch, і прогрес в торгових переговорах між Вашингтоном і Пекіном.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net