Політика

Рада планує перейти на нову систему голосування

Народні депутати зможуть голосувати відбитками пальців після зимових канікул, розраховує Стефанчук.

Верховна Рада повинна перейти на нову систему голосування Рада-4 після зимових канікул. Про це повідомив представник президента в парламенті Руслан Стефанчук, повідомляє УНН.

«Сьогодні ми вже ставимо питання про пропонованих Рада-4, тому що Рада-3 сенсорна кнопка, то це реакція на тепло, а коли ми говоримо про Раду-4, ми повинні говорити саме про реакцію на відбиток пальця», — сказав Стефанчук.

За його словами, така система голосування буде вводиться з технічної точки зору.

«Ми вже зараз ведемо переговори з Інститутом прикладної математики, який відповідає за всі ці речі, і з юридичними (службами — ред.), які повинні підготувати зміни до регламенту, які дозволять голосувати народним депутатам з використанням (цієї системи — ред.). Я думаю, що десь протягом півроку … це не від нас залежить, це питання технічне, тому що його треба розробити, сертифікувати, його потрібно впровадити, його треба завести у Верховну Раду. Дуже сподіваюся і заздалегідь не кажу, але думаю, що за зимові канікули ми зможемо перейти на абсолютно нову систему функціонування», — сказав Стефанчук.

Він також повідомив, що сьогодні підготовча депутатська група розгляне пропозиції щодо наповненості комітетів Верховної Ради.

Він додав, що є ще ціла низка інших питань, пов’язаних з роботою першої підгрупи.

«Це питання, пов’язані з, перш за все, узгодженням порядку денного на першу сесію. Крім того, це такі чисто процедурні питання, пов’язані з доповіддю голови з питаннями, які пов’язані з позачерговим посланням президента, а також низка інших питань, передбачених процедурно в переліку», — зазначив представник президента в Раді.

Крім того, він висловив надію, що сьогодні стануть відомі прізвища керівників комітетів, їх перших заступників та секретарів.

«Я дуже сподіваюся. Якщо не вийдемо, я думаю, ми завтра це проговоримо, тому що я дуже б хотів, щоб завтра або післязавтра на погоджувальній загальній раді ми це питання закрили», — сказав Стефанчук.

Як повідомлялося, минулого тижня нові нардепи затвердили сценарій проведення першого урочистого засідання Ради дев’ятого скликання, яке відбудеться 29 серпня.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net