Економіка

Річну квоту на експорт м’яса птиці в ЄС збільшать у 2,5 разу

Договір про збільшення квоти на експорт м’яса птиці підписали Євросоюз та Україна. Тепер договір повинні ратифікувати парламенти обох сторін.

Європейський Союз та Україна підписали договір, згідно з яким квоти на експорт м’яса птиці з України збільшать в 2,5 разу. Про це повідомила прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Сьогодні, 30 липня, перший віце-прем’єр-міністр України — Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав Угоду між Україною та Європейським Союзом про збільшення квоти для українських експортерів м’яса птиці, передбаченої Угодою про асоціацію між Україною та ЄС», — сказано в повідомленні.

Річна квота на м’ясо птиці та переробленого м’яса птиці тепер буде поступово збільшена в 2,5 разу. Зазначені зміни наберуть чинності після їх ратифікації парламентами обох сторін, відзначили в міністерстві.

Станом на 22 липня Україна повністю використовувала квоти на безмитний експорт агропродовольчої продукції в ЄС за 9 групами товарів, а саме: з меду, цукру, круп і борошна, обробленого крохмалю, оброблених томатів, виноградного і яблучного соків, пшениці, кукурудзи і вершкового масла.

В Українському клубі аграрного бізнесу прогнозують, що до кінця року закриють квоти з ячменю (зараз використано 79%), м’яса птиці (75%), солоду і пшеничної клейковини (58%) і крохмалю (53%).

За даними Єврокомісії, в травні 2019 року Україна посіла перше місце серед країн світу за обсягами зростання експорту сільськогосподарської продукції до країн Євросоюзу.

Нагадаємо, що за перші півроку Україна експортувала аграрної продукції на більш ніж 10 мільярдів доларів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net