Прогрес

Рідкісні види китів і дельфінів виявили в районі острова Хайнань

Китайські вчені виявили в акваторії південної провінції Хайнань представників декількох рідкісних видів китів і дельфінів. Як повідомило агентство «Сіньхуа», відкриття було зроблено в ході відбулася в травні 14-денний наукової експедиції в Південно-Китайському морі, передає ТАСС.

Досліджена вченими акваторія біля узбережжя острова Хайнань склала 40 км в довжину і 200 км в ширину. Учасникам експедиції, зокрема, вдалося спостерігати в природних умовах кілька самок кашалота з дитинчам, кита клюворыла, а також рідкісних смугастих дельфінів. Несподівана зустріч з цими ссавцями, вважають китайські вчені, може свідчити про те, що даний район є середовищем їх проживання.

В цілому, за словами вченого з Інституту глибоководної науки і техніки Чи Сунхая, в ході експедиції були виявлені 27 груп китів. Ідентифіковані були сім видів китів і дельфінів, ще два види вчені поки не змогли розпізнати. На думку Сунхая, експедиція показала наявність великої різноманітності китів в Південно-Китайському морі, що має важливе значення для їх вивчення і захисту.