Економіка

Ринок акцій США відреагував обвалом на загострення торгової війни з Китаєм

биржаОсновні фондові індекси США продемонстрували найбільш серйозне зниження з початку року після оголошення про відповідні заходи Китаю з імпортних мит на американські товари.

Замість «швидкого укладення торговельної угоди», про який повідомляли різні американські ЗМІ з посиланням на джерела в адміністрації Трампа, США і Китай обмінялися новим взаємними обмежень в торгівлі, передає vestifinance.ru.

За торговельний тиждень з 6 по 10 травня на тлі погроз президента США підвищити імпортні мита з 10% до 25% на товари Китаю в обсязі $200 млрд індекси S&P й Nasdaq втратили 2,2% і 3% відповідно, показавши найгірші результати з грудня 2018 р.

У понеділок, 13 травня, після оголошення індекс Dow Jones впав на 2,4% до рівня 25 324 пункту. S&P 500 знизився на 2,4% до позначки 2 811 пунктів, Nasdaq втратив 3,4%, закрившись на значеннях в 7 647 пунктів. Для даних індексів це найгірша одноденна динаміка з початку 2019 р.

В коментарях порталу MarketWatch віце-президент аналітичного центру Tax Foundation Ніколь Кэдинг заявила про те, що загострення торгового конфлікту США і Китаю може нівелювати ефект від скорочення податків для американської економіки, яке в 2017 р. прийняла адміністрація Трампа.

Ряд експертів відзначили, що поточне падіння може продовжиться за відсутності будь-яких перспектив вирішення торгового конфлікту. Головний виконавчий директор консалтингової компанії Ladenburg Thalmann Asset Management Філіп Бланкато в інтерв’ю CNBC зазначив, що сталося падіння є «прелюдією до подальшого зростання волатильності, зупинити який зможе тільки відновлення переговорів».