Аналітика

Ринок земель збільшить ВВП України на 2% — Світовий банк

Відкриття ринку землі і покращення адресності субсидій разом з іншими заходами в агросекторі можуть відчутно поліпшити ВВП країни, вважають у Світовому банку.

Відкриття ринку землі сприятиме зростанню ВВП на 2% протягом наступних років. Про це заявила директор Світового банку у справах України, Білорусі і Молдови Сату Кахконен, повідомляє в середу, 28 серпня, Укрінформ.

Відповідну заяву вона зробила під час підписання угоди про позику на реалізацію програми з приватних інвестицій в сільське господарство між Світовим банком і Міністерством фінансів.

«Відкриття ринку землі з одночасним поліпшенням адресності субсидій, впровадження заходів щодо поліпшення продуктивності і прозорості агросектору — усе це може сприяти додатковому зростанню ВВП більш ніж на 2% протягом наступних років», — сказала Кахконен.

У пресрелізі також зазначається, що реалізація зазначеної програми допоможе життєздатності ринку землі сільськогосподарського призначення, стимулюючи інвестиції в підвищення продуктивності, а також створить умови для використання землі як застави, особливо для кредитування малих і середніх фермерських господарств.

Нагадаємо, у лютому 2019 року було продовжено заборону на продаж сільгоспземель до 1 січня 2020 року.

Пізніше президент Зеленський пообіцяв відкрити ринок землі в 40 млн гектарів.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net