Прогрес

Робота-лінивця навчили лазити по павутині з тросів

Робот-лінивець, створений інженерами з Сполучених Штатів Америки, вміє лазити по павутині з тросів і переміщатися з одного троса на інший. Робот споживає мало енергії і заряджає акумулятори за допомогою сонячних батарей, тому його можна використовувати для спостережень за дикою природою. Побачити робота, можна на відео нижче, передає Planet-today.

Розробка машин, які можуть лазити по тросах — комплексне технічне завдання, рішення якої може сприяти прогресу в багатьох областях техніки.

Наприклад, перспективно виглядають проекти з розробки роботів для перевірки ліній електропередач, а також створення роботів для використання у густих тропічних лісах, де гілки дерев переплітаються один з одним.

Енергоефективний робот, здатний лазити по павутині з тросів, був створений американськими інженерами, групу яких очолив Магнус Эгерштедт з Технологічного інституту Джорджії.

Інноваційні технологічні рішення, розроблені групою Эгерштедта, дозволяють машині спритно переміщатися з одного троса на інший, а також виконувати інші вражаючі трюки.

Важливий компонент робота-просунутий ШІ, завдяки якому механічний лінивець може самостійно прокладати маршрут.