Економіка

Роухані: Японія зацікавлена в покупці нафти в Ірану

Причиною нинішньої напруженості в регіоні є економічна війна США проти іранської нації. Про це заявив президент Ірану Хасан Роухани на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе, передає Mehr.

«Ми вітаємо той факт, що уряд Японії і прем’єр-міністр сповнені рішучості розширювати політичні, економічні та регіональні та міжнародні відносини», — сказав Роухани. За його словами, що як на двосторонній зустрічі з прем’єр-міністром Японії, так і на зустрічі в розширеному складі, сторони обговорили питання двосторонніх відносин, включаючи інвестиції Японії в прибережні лінії Чабахар і Макран». «Той факт, що Японія зацікавлена в закупівлі нафти в Ірану і у вирішенні фінансових питань, а також у наукових і культурних відносинах, є точкою, яка може гарантувати розвиток двосторонніх відносин», — додав він.

Роухани повідомив, що обговорювалися також питання безпеки. «Причина напруженості в регіоні в економічній війні США проти іранської нації, і якщо ця війна буде зупинена, ми станемо свідками позитивних подій у регіоні і у світі», — зазначив він. Роухані підкреслив, що Іран не почне війну, але буде енергійно реагувати на будь-яку агресію.

Він також сказав, що закликав прем’єр-міністра почати співпрацю між Іраном і Японією в області мирних ядерних технологій.