Світ

Роухані закликав мусульманські країни запобігти » розправі над палестинцями»

РоуханиПрезидент Ірану Хасан Роухані закликав мусульманські країни зробити необхідні кроки для посилення тиску на Ізраїль і»запобігання подальшій розправи над палестинцями». Про це він заявив в ході телефонної бесіди з еміром Катару шейхом Тамімом бен Хамада Аль Тані, передає Press TV.

«Ісламським країнам необхідно запобігати масовим вбивствам ні в чому не винних палестинців за допомогою і єдності і посилення тиску на сіоністський режим», — заявив президент Ірану.

Він також висловив стурбованість у зв’язку з нинішньою гуманітарною ситуацією в Газі, особливо напередодні місяця Рамадан.

Роухані також висловив сподівання, що політична співпраця між дружніми країнами допоможе зберегти стабільність і безпеку в чутливому регіоні Перської затоки.

Майже дводенний обмін ударами забрав життя чотирьох осіб з ізраїльського боку і близько 25 з палестинської, ставши наймасштабнішим і кровопролитним раундом палестино-ізраїльського протистояння з військової кампанії літа 2014 року. Обстріл могли поставити під питання безпеку проведення міжнародного музичного конкурсу «Євробачення», який запланований на середину місяця в Тель-Авіві. Цього тижня мусульмани починають святкувати Рамадан, а ізраїльтяни відзначають День Незалежності-71-у річницю утворення своєї держави. Минулої ночі сторони припинили обмін ударами.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net