Політика

Рожкова уточнила свою заяву щодо МВФ і Привату

Заступник голови Нацбанку раніше заявила, що переговори з МВФ заморожені через ситуацію навколо ПриватБанку.

Заступник голови Національного банку Катерина Рожкова уточнила свою заяву щодо співпраці з МВФ в питанні з ПриватБанком, зроблене в інтерв’ю Reuters.

Як написала у Facebook заступник голови НБУ, «невизначеність подальшої долі ПриватБанку не закрила двері для домовленостей з МВФ про нову програму співпраці», а МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з банком.

«Невизначеність подальшої долі ПриватБанку не закрила двері для домовленостей з МВФ про нову програму співпраці. Діалог з МВФ продовжується і продовжуватиметься — вже скоро потужна команда уряду і НБУ поїде до Вашингтона для участі у щорічних зустрічах МВФ і Світового банку, де відбудеться новий раунд переговорів з Фондом. Зараз саме проходить підготовчий процес до цієї поїздки», — написала Рожкова.

Але, за її словами, МВФ уважно стежить за розвитком ситуації з ПриватБанком і хоче бути впевненим, що не буде ревізії реалізованої реформи банківського сектора і гроші платників податків, витрачені на його очищення, будуть повернуті.

«А це — і про реформу судів, і про верховентсве права, і про повагу до незалежності НБУ приймати рішення щодо банків, необхідні для забезпечення фінансової стабільності. Що станеться далі з ПриватБанком, буде для Фонду (як і для решти світу) показовим свідченням, яке майбутнє чекає Україну за нової влади», — написала Рожкова.

Раніше вона в інтерв’ю Reuters заявила, що переговори України з МВФ про нову кредитну програму гальмуються через суперечку між державою і бізнесменом Ігорем Коломойським за контроль над націоналізованим ПриватБанком.

Нагадаємо, 8 жовтня Госпсуд Києва завершив розгляд зустрічного позову у справі про повернення акцій ПриватБанку колишнім власникам Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову і призначив дату дебатів — 17 жовтня. Джерела припускають, що рішення суду може бути винесене в цей самий день.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net