Економіка

ЄС має намір подвоїти імпорт зрідженого природного газу з США

газЄвропейський союз має намір подвоїти імпорт зрідженого природного газу (СПГ) зі Сполучених Штатів до 2023 року в рамках своїх зусиль з ослаблення трансатлантичної торговельної напруженості і зниження залежності від російського газу, пише Reuters.

Єврокомісія заявила, що планує збільшити імпорт до 8 мільярдів кубометрів на рік, що більш ніж удвічі перевищує рівень 2018 року.

Президент США Дональд Трамп в липні минулого року домовився з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером не вводити мита на імпорт європейських автомобілів, так як обидві сторони прагнули поліпшити економічні зв’язки.

Єврокомісія заявила, що імпорт СПГ зі США з тих пір виріс на 272 відсотка в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, причому тільки в березні було імпортовано понад 1,4 мільярда кубометрів.

«Європейський союз готовий сприяти збільшенню імпорту зрідженого природного газу з США, якщо ринкові умови будуть правильними і ціни будуть конкурентоспроможними», — сказав представник ЄС.

ЄС давно працює над тим, щоб диверсифікувати свою залежність від Росії шляхом розвитку інфраструктури СПГ. Катар і Австралія є іншими великими постачальниками СПГ.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net