Політика

ЄС згоден на переговори з США про «обмежену торговельну угоду»

Євросоюз згоден обговорювати з США «обмежену торговельну угоду», але не має наміру домовлятися про регулювання торгівлі, яке б суперечило правилам СОТ. Так єврокомісар з торгівлі Сесілія Мальмстрем відреагувала на своїй сторінці в Twitter на рішення Трампа відкласти на півроку введення мит на автомобілі та деталі до них передає ТАСС.

«Ми повністю відкидаємо думку про те, що експорт наших автомобілів становить загрозу національній безпеці. ЄС готовий вести переговори про обмеженому торговельній угоді, в тому числі обговорювати питання автомобільного сектора, але не має наміру домовлятися про регулювання торгівлі, що суперечить правилам СОТ», — написала Мальмстрем.

Політик зазначила, що 27 травня в Парижі вона обговорить ці питання з представником США на торгових переговорах Робертом Лайтхайзером.

Трамп повинен був до 18 травня прийняти рішення, вводити чи ні мита у розмірі 25% на імпорт автомобілів і комплектуючих для автопромисловості. 17 травня президент скористався правом (згідно з торговим законодавством США) відкласти введення мит на термін до 180 днів для продовження переговорів на цю тему з торговими партнерами.