Політика

Сенатор Елізабет Уоррен «дуже стурбована наближенням війни з Іраном»

Кандидат в президенти від Демократичної партії сенатор Елізабет Уоррен «дуже стурбована наближенням війни з Іраном». Вона підкреслила, що президент Дональд Трамп «повинен прийти в Конгрес» для отримання дозволу, перш ніж робити військові дії проти Ірану, передає FoxNews.

Вона зазначила, що хоче побачити докази причетності Ірану до нападів на танкери в затоці Омана, про які говорить адміністрація Трампа.

«Я хочу нагадати цієї адміністрації, що вона не може оголосити війну самостійно, для цього необхідне схвалення Конгресу. Це не політика, це стаття Конституції Сполучених Штатів Америки », — сказала вона.

«Частина проблеми, яку ми отримали прямо зараз, полягає в тому, що президент відмовився від ядерного угоди, не маючи при цьому альтернативної стратегії», — зазначила вона. За словами сенатора, Трамп був непослідовний, коли мова йшла про його позиціях щодо Ірану.

«Він продовжував тикати в Іран, але потім відступав. У якийсь момент ми чуємо оголошення про те, що буде нарощування військ, але цього не сталося », — пояснила вона. «Неможливо сказати, до чого веде президент, і якщо ми не можемо сказати це тут, в Сполучених Штатах, це означає, що наш Конгрес не може виконати свою конституційну функцію. Але це також означає, що іранцям як і решті світу також складно зрозуміти це».