Світ

Сенатори США закликають прийняти резолюцію про Геноцид вірмен слідом за Палатою представників

Провідні сенатори США закликали прийняти резолюцію про Геноцид вірмен слідом за Палатою представників.

Лідер демократичної меншості в Сенаті Чак Шумер закликав до негайного розгляду та прийняття резолюції про визнання геноциду вірмен, передає Washington Post.

«Що стосується питання визнання Геноциду вірмен, я давно в це вірю: Туркам не подобається чути це, тому що правда ранить. Якщо ми не підтримуємо визнання одного геноциду, то значить — ми не підтримаємо і будь-якого іншого», — зазначив сенатор в бесіді з журналістами.

Відзначимо, 30 жовтня американський сенатор-демократ від штату Меріленд Кріс Ван холі також закликав прийняти сенатську резолюцію.

«Палата представників переважною більшістю голосів прийняла резолюцію про визнання геноциду 1,5 мільйона вірмен в Османській імперії. Прийшов час Сенату зробити те ж саме. Визнання історії — це перший крок до запобігання її повторенню», — написав Кріс Ван Холі в Twitter.

Додамо, що авторами резолюції про визнання геноциду вірмен в Палаті представників США є Адам Шифф і Гус Біліракіс. Сенатори Роберт Менендес і Тед Круз очолили версію резолюції в Сенаті. На даний момент резолюція має 20 співавторів.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net