Політика

Ще одна країна спростила українцям отримання віз

Візу для поїздки в Саудівську Аравію тепер можна отримати з прибуттям у країну. Вона діятиме 90 днів.

Саудівська Аравія спростила для громадян ряду країн, в тому числі українців, отримання туристичної візи терміном дії до 90 днів. Про це повідомив глава Державної міграційної служби України Максим Соколюк у Facebook.

Повідомляється, що тепер з прибуттям у країну можна отримати електронну туристичну візу.

«Влада Саудівської Аравії революційно спростила процес отримання візи. Тепер з прибуттям у країну можна отримати електронну візу, яка дозволить перебувати на території країни з туристичною метою до 90 днів. Українці теж входять до переліку країн, громадянам яких дозволено отримання туристичної візи. Нововведення почне діяти вже 28 вересня», — підкреслив Соколюк.

Соколюк зазначив, що Саудівська Аравія є однією з найбільш закритих країн світу, яка фактично не видавала туристичні візи.

«З недавнього часу в країну можна було потрапити тільки туристам, подорожуючим групами. Також Саудівська Аравія видавала так звані «релігійні візи» для відвідування святих для мусульман місць», — додав він

Нагадаємо, Україна домовилася про встановлення дипломатичних відносин з країною Гренада. Міністри також домовилися про підписання найближчим часом угоди про взаємне скасування візових вимог.

Раніше Україна підписала ще одну угоду про безвізовий режим з однією з країн Латинської Америки — Еквадором.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net