Соціум

Що краще не дарувати на Новий 2020 рік

Забобонні люди часто уникають таких подарунків. Від них варто утриматись, якщо ви прагнете порадувати близьких.

Передсвяткові дні обов’язково проходять в пошуку відповідних подарунків для родичів, друзів, колег і знайомих. Як же хочеться вибрати не тільки оригінальну, але і корисну річ!

Вибираючи подарунок, не варто забувати про народні прикмети! Згідно з деякими з них, не всі подарунки є сприятливими, інформує Ukr.Media.

Що не можна дарувати на Новий рік

Годинник

Такий подарунок не в пошані в багатьох країнах світу. Китайці вважають, що подарований годинник відлічує час до смерті людини. Ми, звичайно ж, не настільки педантичні, як мешканці Сходу, але і у нас цей подарунок не користується повагою: кажуть, що ця річ обіцяє швидку сварку.

​Ножі

Вважається, що такий подарунок принесе нещастя і сварки в будинок. Але вже якщо тобі подарували ніж, слід віддати дарувальнику монетку, щоб біда пройшла повз.

Шкарпетки

Кажуть, що жінці не варто дарувати коханому чоловікові шкарпетки, оскільки в них він може піти назавжди з дому. Але деякі представниці прекрасної статі примудрилися використовувати цю прикмету собі на благо. Вони підбурюють свекрух дарувати шкарпетки синам, щоб чоловіки якомога швидше вийшли з-під впливу матерів.

Книги

Народні повір’я свідчать про те, що не можна дарувати книги своїм коханим: такий подарунок обіцяє розставання. Також не варто дарувати книги сімейним парам. Цей презент нібито може спровокувати сварки і негаразди в сім’ї.

Перли

Ця прикмета прийшла до нас зі Стародавньої Греції, де вважали, що перлини — це сльози морських німф. Власне, тому подаровані перли є передвісником сліз.

Дзеркала

З дзеркалами в різних культурах пов’язано безліч прикмет і забобонів. Їх також часто використовують для ворожінь. Тому вважається, що такий подарунок може принести неприємності в будинок.

Посуд

У зв’язку з цим хочеться згадати традицію розбивати посуд на весіллі. Молодята роблять це, щоб залишити всі негаразди позаду. Якщо ти все-таки зважилася на подібний подарунок, слід обов’язково покласти що-небудь всередину. Ні в якому разі не можна дарувати порожній посуд, це обіцяє безгрошів’я.

Тварини

Не варто дарувати тварин без попередньої згоди майбутніх господарів. Якщо тварина — бажаний подарунок, варто взяти за нього символічний викуп (монету або дрібну купюру). Інакше, за повір’ями, звір не зможе знайти собі місця в новому будинку, нібито він буде шукати дорогу до колишнього господаря.

Тапочки

Ця прикмета користується популярністю у сільській місцевості. Забобонні люди вважають, що такий подарунок віщує довгу хворобу і навіть смертельний результат. Особливо негативно вони відносяться до тапочків білого кольору.

Краватка

Вважається, що такий подарунок «прив’язує» дарувальника до майбутнього власника речі. Якщо вже і дарувати краватку, то нехай це буде метелик!

Так що ж можна дарувати на Новий рік? Відмінними подарунками стануть гроші, подарункові сертифікати, косметика, а також електроприлади.

Сподіваємося, ці поради обов’язково вам знадобляться!

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net