Здоров’я

Щороку люди поглинають по 70 тисяч частинок мікропластика

За результатами проведених досліджень встановлено, що щодня кожен житель планети вживає сотні частинок микропластика, кількість яких за рік становить понад 70 тисяч, повідомляє Planet-today.

В організм людини ці мікрочастинки потрапляють по повітрю або з водою і їжею. У сучасному світі навколо нас знаходиться величезна кількість пластику і досі точно не з’ясовано, наскільки сильний вплив він виявляється на організм.

Провівши аналіз містяться в різних продуктах мікрочастинок пластику вчені з’ясували, що навіть елементарні повсякденні дії здатні кардинально змінити кількісні показника потрапляння їх в організм. Наприклад, вживання бутильованої води або води водопровідної має суттєві відмінності в цьому плані.

Варто зазначити, що масове виробництво та використання пластмас почалося близько 80 років тому і з того часу все гостріше стоїть проблема його утилізації та переробки. Пластик накопичується як на поверхні землі, так і в морських глибинах, безпосередньо надаючи шкоду на рослинний і тваринний світ. Звичайно, зараз методи переробки пластику починають ставати більш вдосконаленими, але цього все ж ще вкрай мало.

Взагалі ж вчені відзначають, що висловлена цифра в 70000 є досить приблизною, а реальне ж кількість пластикових мікрочастинок, що потрапляють в організм людини, є набагато більш значним.