Прогрес

Штучний інтелект створив рецепт віскі

Шведська винокурня Mackmyra у співпраці з компанією Microsoft оголосила про майбутній випуск першого в світі віскі, створеного штучним інтелектом. Це перший випадок, коли технологія машинного навчання допомогла розробити складний рецепт споживчого продукту.

Штучний інтелект на хмарній платформі Microsoft Azure проаналізував інформацію про все віскі Mackmyra, показники продажів і переваги покупців, після чого представив понад 70 мільйонів нових рецептів, які, швидше за все, будуть успішними в реалізації. В результаті найвдалішим варіантом виявився золотисто-жовтий односолодовий віскі з нотами анісу, імбиру, білого перцю і цитрусових.

Повідомляється, що напій під назвою AI Whiskey буде випущений восени 2019 року. За словами представників компанії Mackmyra, незважаючи на те, що рецепт віскі був створений штучним інтелектом, досвід і знання людини все одно грають вирішальну роль. Крім того, у зв’язку з відсутністю смакових рецепторів роботи не мають здатності розуміти всю складність смаку віскі.

Источник: Kedem

Аспекты.net