Політика

Слуга народу виключила зі списку сімох кандидатів

Партія Слуга народу на передвиборному з’їзді прийняла рішення про виключення семи кандидатів у народні депутати зі свого виборчого списку. Про це повідомляється на сторінці політсили у Facebook у неділю, 7 липня.

Так, за результатами постпраймеріз, на підставі наданої громадянами через сайт партії інформації, зі списку Слуги народу був виключений 99-й номер, уродженець Санкт-Петербурга, заступник голови Всеукраїнської аграрної ради, експерт реанімаційного пакета реформ Михайло Соколов.

Також у виборах не братиме участі екс-начальник ДП Державний центр інформаційної безпеки Роман Боярчук (№71), заступник директора компанії Феронія, яка працювала раніше в Імексбанку і банку Південний Ольга Кавун (№78), кандидат політичних наук, журналіст, ведуча авторського проекту Business Launch і засновник журналу People IN Анастасія Рагимова (№170), одеський підприємець Віталій Вітікач (№177).

Крім того, за власним бажанням зі списку були виключені виконавчий директор Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова (№31) і заступник директора державної організації Національний офіс інтелектуальної власності, заступник голови правозахисної організації Меморіал ім.Василя Стуса, екс-головний спеціаліст відділу режимно-секретної роботи Нацбанку України Юрій Баланюк.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, 8 липня юристи партії звернуться до ЦВК з поданням про скасування реєстрації цих кандидатів зі списку Слуги народу в загальнодержавному виборчому окрузі.