Політика

США мають намір припинити військову операцію Туреччини на півночі Сирії

Міністр оборони США Марк Еспер заявив, що Вашингтон виступає проти будь-якого одностороннього вторгнення Туреччини на територію Сирії. Про це повідомляє The Washington Post.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що Анкара почне військову операцію проти сил самооборони сирійських курдів на півночі Сирії.

Як зазначив глава Пентагону під час візиту до Японії, США мають намір припинити операції Туреччини в Сирії, оскільки «такі дії стали б неприйнятними» і могли б створити небезпеку для американських сил, які працюють з загонами сирійських демократичних сил.

Нагадаємо, що ще в минулому році Ердоган повідомляв про плани Анкари провести операцію на сході від Євфрату, а також в Манбідж проти сил самооборони сирійських курдів, якщо США не виведуть їх звідти. Пізніше він заявив, що вирішив відкласти початок військової операції після телефонної розмови з президентом США Дональдом Трампом 14 грудня 2018 року, за підсумками якого американський президент прийняв рішення вивести війська з Сирії.

Джерело: Sputnik