Світ

США не передаватимуть конфіденційну інформацію країнам, що використовують технології Huawei

США не передаватимуть конфіденційну інформацію про безпеку країнам, які встановлюють мережі наступного покоління, використовуючи технології Huawei, а також ті, які Вашингтон вважає небезпечними. Про це заявив держсекретар Майк Помпео на зустрічі зі своїм німецьким колегою Хейко Маасом в Берліні, передає Reuters․

Він зазначив, що країни приймає суверенні рішення щодо того, які технології використовувати, але США мають намір і далі попереджати їх про ризики, в тому числі про можливість того, що Вашингтону доведеться приховувати інформацію.

«(Існує ризик того, що нам доведеться змінити свою поведінку в світлі того факту, що ми не можемо дозволити передачу даних про приватних осіб або даних про національної безпеки через мережі, оскільки ми не впевнені в них», — заявив він.

Зі свого боку, Хайко Мfас підкреслив, що уряд ФРН керується високими стандартами у сфері безпеки при запуску мереж 5G. Він зазначив, що у Берліна теж є сумніви щодо співпраці з Huawei в даній сфері, і якщо якесь підприємство не зможе надати гарантій у сфері безпеки, то у нього мало шансів виграти тендер, передає DW.