Світ

США перекинуть дивізію в Східну Європу

У великомасштабних маневрах Defender-2020 буде задіяно до 20 тисяч солдатів і офіцерів США.

Американські військові планують відпрацювати оперативну передислокацію однієї зі своїх дивізій зі США через Німеччину в Східну Європу в рамках навчань Defender-2020 (Захисник-2020). Про це йдеться в листі Міністерства оборони ФРН до представників парламентських фракцій в комітеті німецького бундестагу з оборони.

Зазначається, що Німеччина стане логістичним центром під час перекидання американських військовослужбовців у Польщу і країни Балтії.

Навчання Defender-2020 року, у яких, крім США і Німеччини, братимуть участь 15 інших держав НАТО, можуть стати найбільшими подібними маневрами за останні 25 років.

У них будуть задіяні до 20 тисяч солдатів і офіцерів США, а також військова техніка. Передбачається, що американські війська прибудуть у ФРН з лютого до травня 2020 року, причому основний час їхнього перекидання в Східну Європу припаде на квітень — на початок травня.

Раніше повідомлялося, що США перекидають танковий батальйон у Литву для довгострокового розгортання. У його складі близько 500 військовослужбовців США, 30 танків Абрамс, 25 бойових машин піхоти Бредлі, 70 колісних транспортних засобів.

Джерело: Deutsche Welle