Світ

США планують відкрити генконсульство в Гренландії — ЗМІ

Ініціативу щодо відкриття генконсульства Держдепартамент пояснює планами щодо розширення присутності США в Арктиці.

Держдепартамент направив до Конгресу лист з пропозицією про відкриття генерального консульства країни в Гренландії. Про це повідомило агентство Associated Press з посиланням на копію листа.

За даними агентства, ініціативу щодо відкриття генконсульства Держдепартамент пояснює планами щодо розширення присутності США в Арктиці.

Зазначається, що американське генконсульство вперше було відкрито в Гренландії в 1940 році в період нацистської окупації Данії, потім було закрите в 1953 році.

Нове генконсульство США планують відкрити в 2020 році в Нууке, столиці острова, територія якого перебуває в складі Королівства Данія та має права широкої автономії.

Нагадаємо, 16 серпня стало відомо, що Трамп розглядає можливість придбання Гренландії. Пізніше Трамп особисто підтвердив намір купити Гренландію.

У свою чергу в Данії, до складу якої входить Гренландія, були шоковані таким наміром президента США. Прем’єр Данії Метте Фредеріксен заявила, що вважає ідею купівлі США Гренландії у Данії «абсурдною темою» і відкинула можливість продажу острова.

Через відмову продати Гренландію Трамп переніс свій запланований візит до Данії, на що в Копенгагені відповіли, що він може і не приїжджати зовсім.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net