Політика

США привітали Україну з проведенням виборів

Вашингтон привітав мирні парламентські вибори, які підкреслили прихильність українців до демократичних ідеалів.

США привітали Україну з проведенням демократичних виборів. Про це йдеться в заяві Держдепартаменту, повідомило у вівторок, 23 липня, посольство України в США.

Зазначається, що в поширеній спеціальній заяві Держдеп привітав Україну з «мирними парламентськими виборами, які дали чіткий результат і підкреслили прихильність українців до демократичних ідеалів».

«Ми будемо працювати з новою владою в Україні та українським народом на шляху реформ, які є критично важливими для успішної країни. Сполучені Штати підтверджують свою непохитну підтримку Україні в умовах російської агресії. Ми будемо продовжувати стояти пліч-о-пліч з народом України у побудові сильної, успішної, демократичної та безпечної держави в її міжнародно визнаних кордонах», — заявили у Вашингтоні.

Нагадаємо, 21 липня в Україні відбулися позачергові парламентські вибори. За результатами опрацювання 95% електронних протоколів, у Верховну Раду проходять партії: Слуга народу — 43,13%, Опозиційна платформа — За життя — 13,06%, Батьківщина — 8,18%, Євросолідарність — 8,12% і Голос — 5 , 84%.

Остаточні результати виборів ЦВК оголосить протягом 15 днів з дня голосування.