Економіка

США схвалили постачання Литві 500 бронеавтомобілів

Виконання контракту відповідає інтересам зовнішньої політики і національної безпеки країни.

Американська адміністрація прийняла рішення продати Литві 500 багатоцільових бронеавтомобілів JLTV модифікації M1278A1 і супутнє обладнання до них на загальну суму в $170,8 млн. Про це повідомило Управління Міністерства оборони США з оборонного співробітництва і безпеки.

З точки зору американського військового відомства, виконання контракту відповідає інтересам «зовнішньої політики і національної безпеки США». Запропонований продаж допоможе «посилити можливості Литви для протистояння існуючим і майбутнім загрозам з боку противників».

«Запропонований продаж цього обладнання не приведе до зміни військового балансу в регіоні», — стверджує також американська влада.

Дозвіл на виконання нинішніх домовленостей, які відповідно до національного законодавства видає Держдепартамент США, отримано. Американська адміністрація офіційно повідомила Конгрес США про прийняте нею рішення. У законодавчій гілці влади США тепер є 30 днів на вивчення цього військового контракту і його можливе блокування.

Раніше американська адміністрація прийняла рішення продати Японії протиракети SM-3 Block-IIA на загальну суму в $3,295 млрд.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net