Світ

США схвалили постачання Японії протиракет на три мільярди

Дозвіл отримано на продаж 73 протиракет і пускових установок MK 29, а також супутнього обладнання.

Американська адміністрація прийняла рішення продати Японії протиракети SM-3 Block-IIA на загальну суму в $3,295 млрд. Про це повідомило Управління Міністерства оборони США з оборонного співробітництва і безпеки DSCA.

Дозвіл отримано на продаж 73 протиракет і пускових установок MK 29, а також супутнього обладнання. Американські фахівці, згідно з умовами контракту, будуть також проводити технічне обслуговування цих систем.

З точки зору американського військового відомства, виконання контракту відповідає інтересам «зовнішньої політики і національної безпеки США». Воно також «підвищить безпеку ключового союзника, який підтримує стабільність і економічне зростання в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні».

«Запропонований продаж дасть уряду Японії розширені можливості для захисту від балістичних ракет і оборони території Японії, а також забезпечення безпеки американських військових, розміщених в країні», — наголошується в документі. Там стверджується також, що поставка цих озброєнь не змінить військовий баланс сил в регіоні.

Дозвіл на виконання нинішніх домовленостей, які відповідно до національного законодавства видає Держдепартамент США, отримано. Американська адміністрація офіційно повідомила Конгрес США про прийняте нею рішення. У законодавчій гілці влади США тепер є 30 днів на вивчення цього військового контракту і його можливе блокування.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net