Світ

США скасували безвіз для осіб, які відвідували КНДР

США дозволяють громадянам 38 держав — у тому числі Південної Кореї і Японії — в’їжджати без візи на термін до 90 днів.

Влада США позбавила права безвізового в’їзду в країну іноземців, які відвідували Північну Корею протягом останніх восьми років. Про це повідомляє AFP у вівторок, 6 серпня.

Відзначається, що США дозволяють громадянам 38 держав — у тому числі, Південної Кореї і Японії — в’їжджати без візи на термін до 90 днів. Але тепер жителі цих країн, які їздили в Північну Корею, починаючи з 1 березня 2011 року, більше не мають права на безвізовий в’їзд. У Митній та прикордонній охороні США повідомили, що таким особам доведеться подавати заявки на туристичні або ділові візи.

Крім КНДР, у список потрапили ще сім країн, відвідування яких позбавляє права на безвізовий в’їзд, більшість з них — на Близькому Сході.

Ця зміна торкнеться десятків тисяч людей з країн, що мають безвіз зі США, які їздили в КНДР як туристи або для інших цілей в останні роки.

Зазначено, що нововведення може перешкодити президентові Південної Кореї просувати транскордонні туристичні проекти для своїх громадян.

Нагадаємо, громадянам США заборонено відвідувати Північну Корею з 1 вересня 2017 року. Винятки зробили лише для журналістів і співробітників гуманітарних організацій, а також для випадків «в інтересах національної безпеки» США.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net