Світ

США створили і встигли застосувати нову високоточну ракету

ракетаСША створили і встигли застосувати нову високоточну ракету, існування якої тримали в секреті, пише РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

Нова ракета отримала назву R9X, це модифікована ракета Hellfire. У новинки інертна боєголовка, яка не вибухає, а викидає металевий снаряд вагою близько 100 фунтів (45 кг). Таким чином, за допомогою R9X можна вбити мета, не завдавши при цьому шкоди знаходяться неподалік людям і майну, пояснює WSJ.

Існує також інша варіація R9X, в якій ракета несе кільце з шести довгих лез і вистрілює ними за секунди до зіткнення. Деякі співрозмовники WSJ називали R9X «летять Ginsu», в честь марки ножів, або ж «ніндзя-бомбою».

За даними WSJ, одним із приводів для розробки даної ракети стало те, що терористи пристосувалися до авіаударів ВПС США і стали ховатися серед великих груп цивільних осіб. Створення ракети почалося ще в 2011-му, за часів президентства Барака Обами, який вказував на необхідність уникати жертв серед мирних громадян в результаті авіаударів в Афганістані, Пакистані, Іраку, Сирії, Сомалі та інших країнах.